Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a kolyokszerko.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A Szolgáltató

Név: Tesényi Enikő Egyéni Vállalkozó

Székhely: 7030 Paks, Újtemplom utca 31. 4/10

Bejegyző Bíróság/Kormányhivatal neve: Tolna Megyei Kormányhivatal Paksi Járási Hivatala

Adószám: 67366383-1-37

Nyilvántartási szám: 50125713

Számlavezető pénzintézet: OTP

Számlaszám: 11746012-20029597

E-mail cím: kolyokszerko@gmail.com

Telefonszám: +36 20/264 3452

 

3. A honlapon folytatott tevékenység

A webáruházban Bébi- és gyermekruhák kaphatóak 50-175 cm-ig. 

Kizárólag új magyar és európai termékeket forgalmazunk.

A feltüntetett árak bruttó árak. A szállítási költség külön kerül megállapításra, amelyekről az információk menüpont alatt tájékozódhat a Vásárló.

Lehetőség van a terméket személyesen is átvenni a 7030 Paks, Újtemplom utca 31 szám alatt.

Csomagolási díj nem kerül felszámításra. A szállítási díjak a mindenkori postai és futárszolgálati díjak alapján kerülnek meghatározásra.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

 

A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért és hogy a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.

A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

 

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos! 

A termékképek saját készítésű képek, letöltésük, máshol való felhasználásuk nem megengedett.

5. A honlapon történő vásárlás

5.1. Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. Második lépésként lehetőség van belépésre, regisztrációra, valamint regisztráció nélküli vásárlásra.

A regisztráció, és a regisztráció nélküli vásárlás esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folytatható.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést.

Lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is, bár célszerű regisztrálni, így a Vásárló igénybe veheti a regisztrált felhasználók számára meghirdetett időszakos kedvezményeket. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé.

A webáruházban pontrendszer működik. Minden termék adatlapjánál fel van tüntetve, hogy adott termék megvásárlásával hány pont íródik jóvá a pontgyűjtő számlán. A pontok a rendelés lezárása után kerülnek jóváírásra és a követketkező vásárlás során már beváltható. A pontok 120 napig érvényesek. A pontgyűjtő számlát csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe.

Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait, és állapotát követheti nyomon.

5.2. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót 24 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. Ha a Felhasználó nem kapja ezt meg 24 órán belül, úgy a Felhasználó mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt termékeket nem köteles átvenni.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés azonosító számát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

5.3. A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével LÉTREJÖN. A Szolgáltató küld a Felhasználó részére egy második, megerősítő e-mailt 24 órán belül, amellyel jelzi, hogy a szerződést elfogadta és megkezdte a rendelés feldolgozását.

5.4. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés(megrendelés) a későbbiekben kérésre hozzáférhető. A webáruház rendszerében megtalálható, lekérdezhető a korábbi rendelések között, viszont nem kerül iktatásra.

 

5.5. Számlaadás

A Szolgáltató elektronikus számlát állít ki online számlázó rendszerben (Billingo). A számla alanyi adómentes, ÁFA visszaigénylésre nem alkalmas.

A Szolgáltató a számlát a Vásárló részére e-mailben küldi ki a rendelés teljesítése után.

 

5.6. Fizetés és szállítás

 

5.6.1. Előre utalás

Banki átutalási megbízás, vagy pénztári befizetés.

MPL csomagautomata és MPL Posta Pont:

890 forint

10 000 forintot elérő rendelés esetén nincs postaköltség.

 

MPL futárszolgálat:

1.090 forint

15 000 forintot elérő rendelés esetén nincs postaköltség előre utalás vagy online bankkártyás fizetés esetén.

 

Utalás adatok:

Tesényi Enikő E.V.

11746012-20029597 (OTP)

Közlemény/megjegyzés rovat: rendelésszám + Megrendelő neve

A rendelés számát és a Vevő nevét mindenképp fel kell tünteni utaláskor a minél könnyebb és gyorsabb beazonosíthatóság miatt.

5.6.2. Utánvét

Utánvétes vásárlásra kizárólag MPL futárszolgálattal van lehetőség. A csomag átvételekor a futárnak kell fizetni készpénzben.

MPL utánvét értéke 1.390 forint.

     5.6.3. Online kártyás fizetés

Gyors, megbízható, biztonságos online fizetési mód BARIONnal.

A bankkártya adatok webáruházunkhoz nem jutnak el. A fizetési felület teljesen biztonságos.

Az egyik legnépszerűbb online fizetési mód. A Vásárló számára ingyenes, minden költség a webáruházat terheli.

 

 

      5.6.4. Készpénzzel a helyszínen

Lehetőség van személyes átvételre a 7030 Paks, Újtemplom utca 31 szám alatt.

5.7. Átvételi lehetőségek, Szállítás

 

A termék átvételekor ellenőrizni kell a csomag állapotát. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés bizonyíthatóan az áru átvételét megelőzően keletkezett és nem a szállításból adódó a sérülés, úgy a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal!

Szállítási határidő 2-4 munkanap a választott szállítási és fizetési mód függvényében.

Fizetés teljesítése:

Előre utalás esetén a rendelés visszaigazolásától számított legkésőbb 5. napon el kell indítani az utalást. Ezen idő túllépése esetén a rendelést töröljük. 

 

 

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat - mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

6.2. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

 

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Kölyökszerkó Gyermekdivat

Levelezési cím: 7030 Paks, Újtemplom utca 31. 4/10.

Telefonszám: +36 20/286-5005

E-mail cím: kolyokszerko@gmail.com

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

  • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
  • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése (a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület: Tolna Megyei Békéltető Testület, 7100 Szekszárd, Arany J. utca 23-25. Tel.: 06-74/411-661, Fax: 06-74/411-456),
  • Bírósági eljárás kezdeményezése
  • Online vitarendezési platformon keresztül: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show
9. Egyéb

9.1. ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZFet, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

9.3. Adatvédelmi szabályzat

A Felhasználó adatait kizárólag a rendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása és hírlevél küldés céljából tárolja a Szolgáltató, harmadik fél részére nem szolgáltatja ki.

 

A www.kolyokszerko.hu oldalon található minden információt Tesényi Enikő egyéni vállalkozó birtokol. Az oldal tartalmát és kialakítását törvények védik.

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2018. 10. 01.

Adatkezelési tájékoztató
Általános nyilatkozat

Jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza a webáruházban megvásárolható termékek megrendelésével összefüggő teljesítésekre, szolgáltatások nyújtására és hírlevél küldésére vonatkozó személyes adatok védelmét szolgáló adatkezelési tájékoztatót. A szolgáltatás használatával a Felhasználók elfogadják jelen nyilatkozat feltételeit.

Adatkezelési elvek

Adatkezelést kizárólag a webáruház üzemeltetője egyben tulajdonosa végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem szolgáltat ki. Alapvető fontosságú a látogatók adatainak bizalmas kezelése és az adatok védelme, melyek betartását az üzemeltető kötelező érvényűnek tart magára vonatkozóan. A Felhasználónak lehetősége van adatai módosítását kérni, ezt az üzemeltető 3 napon belül elvégzi.

Megrendelések teljesítése

A rendelések teljesítése kiszállítással fejeződik be. A kiszállítás megfelelő végrehajtása érdekében a rendelést leadó Felhasználó adatai átkerülnek a kiszállítást végző céghez. Jelenleg a webáruház két céggel áll kapcsolatban: Magyar Posta Zrt. és DPD Hungária Kft. Hozzájuk a következő adatok kerülnek továbbításra: név, email cím, telefonszám, szállítási cím. Rendelések leadásakor a Felhasználó ezen információkat tudomásul veszi és elfogadja a sikeres teljesítés érdekében. Erre vonatkozó személyes adatok kezelésére és védelmére a fent nevezett két cég adatvédelmi tájékoztatója az irányadó. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el és nem kívánja adatait megadni, úgy a Webáruház nem tudja teljesíteni rendelését.

Regisztráció, hírlevél

A webáruházban lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra, de a teljesítéshez szükséges adatokat (név, email cím, szállítási és számlázási cím, szállítási módtól függően telefonszám) ekkor is meg kell adni. Regisztráció nélküli vásárlók nem vehetik igénybe a megrendelés követési lehetőséget és azon akciókat, melyek csak regisztrált vásárlóknak járnak. Lehetőség van Facebook profillal való bejelentkezésre is. Az üzemeltető ezen adatokat, profilokat nem látja, adataihoz nem fér hozzá, csupán a bejelentkezést könnyíti meg a Felhasználónak. 

 

Hírlevél feliratkozás esetén a Felhasználónak email címét és nevét kell megadnia. Regisztráció nélkül is bárki feliratkozhat hírlevélre és bármikor kérheti a hírlevélről való leiratkozást. 

Véleményezés

A Felhasználónak lehetősége van véleményt írni a webáruház oldalán a termékekről közösségi oldalának segítségével. Ekkor név és email cím megadása szükséges. A vélemény az oldalon megjelenik, publikus és bárki láthatja. Ha a Felhasználó véleményt ír, azzal elfogadja és tudomásul veszi a fent leírtakat. 

Technikai adatok

A Felhasználók weboldalon végzett tevékenységéből adódóan technikai információk keletkeznek, melyet csak az üzemeltető lát, ezen adatokat nem szolgáltatja ki, csupán statisztikák készítésének céljából elemzi. Az elemzés célja a vásárlói szokások megismerése, a termék kínálat és a webáruház működésének fejlesztése, bővítése, javítása. Ilyen adatok például a megtekintett termékek, keresőbe beírt fogalmak, kosárba rakott termékek....stb. Regisztrált felhasználó esetén, a felhasználó belépése után az oldalon folytatott tevékenysége esetén e-mail címe alapján felismerhető, ennek célja csupán a személyre szabott ajánlatok megjelenítésének lehetősége. Az üzemeltető egyéb adatok alapján nem tudja beazonosítani a Felhasználót. A statisztikai elemzések elkészítése után az üzemeltető törli a keletkezett technikai adatokat.

Árukereső.hu Megbízható Bolt Program

Jelen webáruház részt vesz az Árukereső.hu Megbízható Bolt Programjában.

A vásárlók e-mail címének tárolására az Árukereső (Online Comparison Shopping Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) adatfeldolgozó megbízással rendelkezik a Megbízható Bolt Programhoz kapcsolódó vásárlói elégedettség-felmérés céljából. Az itt történő vásárlások után a vásárló e-mail címe az Árukereső részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az adatfeldolgozásra így továbbított átadott e-mail címet, mint személyes adatot utasításunkra az Online Comparison Shopping Kft. kezeli, megfelelő írásbeli szerződés és adatvédelmi feltételek mellett. Az adatok kezelésével és biztonságával kapcsolatban az Árukereső adatvédelmi tájékoztatója ad részletes információt.

Kapcsolat, jogorvoslata

Üzemeltető adatai teljeskörűen szerepelnek az Információk menüpont alatt. Ha a Felhasználó úgy véli, hogy az üzemeltető nem megfelelelően kezelte adatait, a megadott elérhetőségeken felveheti a kapcsolatot az üzemeltetővel a probléma orvoslásának céljából. 

Ha a Felhasználó úgy gondolja, hogy az üzemeltető megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII törvény szerint járhat el.

Vásárló adatainak helyessége

Regisztrácó esetén illetve regisztráció nélküli vásárláskor is szükséges megadnia a Vásárlónak a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat: név, cím, telefonszám, számlázási és szállítási cím, e-mail cím.

Helyes, létező telefonszám megadása kiemelten fontos.

A futárszolgálat a megadott telefonszámon fogja keresni a Vásárlót, illetve csomagautomatás szállítás esetén a megadott telefonszámra fog érkezni SMS üzenet benne a kóddal, amivel az automata nyitható. Rossz vagy nem létező telefonszám megadása esetén a szállítás/csomagátvétel meghiúsulhat, amiért a Szolgáltató nem vállalja a felelősséget.

 

Helyes, létező e-mail cím megadása kiemelten fontos. 

A Szolgáltató elektronikus számlát (e-számlát) állít ki a rendelésekről online számlázó rendszerben, melyet a megadott e-mail címre küld ki a rendelés teljesítése után. Hibás, nem létező e-mail cím megadása esetén a Szolgáltató nem tudja eljuttatni a számlát a Vásárlónak, illetve esetenként a futárszolgálat csak e-mailben értesíti a Vásárlót a szállításról, így akár a csomagátvétel is meghiúsulhat, ami miatt a Szolgáltató nem vállalja a felelősséget.