Vásárlási tudnivalók

Minden Vásárlót megillet a vásárlástól való elállás joga. 

 

A rendelés állapotáról folyamatosan tájékoztatjuk a Vásárlót, így, ha meggondolja magát, még időben le tudja mondani a rendelést, mielőtt kiküldenénk neki. 

 

 

Lemondás esetén az Elállási nyilatkozatot vissza kell küldeni részünkre aláírva. A nyilatkozat a megrenelés visszaigazoló e-mailben csatolt dokumentumként megtalálható.

 

Ha a csomagot már kiküldtük, a Vásárló átvette, majd 14 napon belül mégis visszaküldené, szintén ki kell tölteni az Elállási nyilatkozatot. A termék(ek) árát csak akkor áll módunkban visszatéríteni, amennyiben a termék számlával/nyugtával együtt, sértetlenül, használat nyomai nélkül érkezik vissza hozzánk.

 

Amennyiben a Vásárló nem szól időben, a csomagot elküldjük és nem veszi át, ez esetben még fontosabb a nyilatkozat kitöltése és visszaküldése! Ha a Vásárló ebben az esetben nem küldi vissza a nyilatkozatot részünkre, úgy a jövőben nem áll módunkban teljesíteni rendeléseit. 

Termékek cseréje

Méretprobléma fennállása esetén a terméket akkor tudjuk kicserélni, ha raktáron van a szükséges méret. Amennyiben nincs raktáron, akkor a termék ára levásárolható, vagy visszafizetjük a termék árát.

 

Kizárólag hibátlan terméket áll módunkban kicserélni, használat nyomai nem látszódhatnak rajta. Számlával/nyugtával együtt, lehetőleg címkésen. (ha több termék szerepel a rendelésben, akkor nem szükséges visszaküldeni a számlát/nyugtát)

 

Hibás terméket csak akkor cserélünk ki, amennyiben bizonyíthatóan anyaghibás vagy gyártási hibás. Használatból eredő sérülések miatt vagy nem rendeltetésszerű használatból eredő sérülések miatt nem áll módunkban kicserélni a terméket.

 

Termékek visszaküldése

 

Ha a Vásárló terméket küld vissza részünkre, azt biztonságos, jól záródó, sérüléstől védő csomagolásban kell tenni. Visszaküldés címe: 7030 Paks, Újtemplom utca 31.

 

Utánvétes csomagot nem áll módunkban átvenni.

 

A termék visszaküldésének költsége minden esetben a Vásárlót terheli

 

Postai feladásnál ajánlottan kell feladni a csomagot.

MPL csomagautomata

Rendeléskor a választott csomagautomata számát a megjegyzés rovatba be kell írni, amennyiben az adott településen több automata található!

 

Az MPL csomagautomaták a Magyar Posta újításai, az egyik legmodernebb csomagátvételi mód jelenleg. Az ország számos pontján automaták kerültek kihelyezésre, általában nagyvárosokban, megyeszékhelyeken, a legforgalmasabb területeken.

Gyors, kényelmes és könnyű csomagátvétel jellemzi és a nap 24 órájában használható, nem kell sorban állni és várakozni. Utánvéttel is kérhető, ekkor az automatánál kell kiegyenlíteni a fizetendő összeget bankkártyával.

Normál esetben az automatába rendelt csomag 2 napon belül megérkezik. Kiemelt időszakokban (ünnepek, Húsvét, Karácsony közeledtével...) előfordul, hogy az automaták túlterheltek, nem ürítik őket időben, így nincs hely behelyezni az új csomagokat. Esetenként a postára viszik be őket és ott lehet a csomagot átvenni. Ílyen esetekben a csomagok később érkeznek csak meg. Ezekért webáruházunk nem tudja vállalni a felelősséget.

 

A csomagautomatákról, azok működéséről és hogy hol találhatóak, a következő linken tud bővebben tájékozódni:

Kérjük, minden esetben tájékozódjon, hogy van-e MPL csomagatutomata az Ön településén, mielőtt leadja rendelését.

https://www.posta.hu/csomagautomata

 

Csomagok nyomkövetése (a rendelésnél megadott csomagszám beírásával):

 

https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes

Visszaigazoló és megerősítő e-mail

 

A rendelés elküldése után kiküldésre kerül egy automatikus visszaigazoló e-mail. Ez az e-mail még nem jelenti a szerződés létrejöttét. 24 órán belül küldünk egy megerősítő/véglegesítő e-mail üzenetet. Amennyiben ezt a vásárló elfogadja, ezzel tekintjük véglegesnek a rendelést (ekkor a vásárló még lemondhatja rendelését). 

 

Előre utalás

 

Előre utalás esetén a rendelés véglegesítésétől számított legkésőbb 5. munkanapon el kell indítani az utalást. A határidő túllépése esetén a rendelést töröljük. 

 

Utánvétes fizetés

 

Utánvétes fizetési mód esetén a "MPL futárszolgálat UTÁNVÉTTEL" lehetőséget kell választani rendeléskor. Futárszolgálat esetén a csomag átvételekor a futárnak kell fizetni készpénzben.